top of page

Gids voor Google Analytics 4

Als een eenmanszaak is het essentieel om te begrijpen hoe jouw website presteert en hoe je bezoekers zich gedragen op je pagina's. Dit is waar Google Analytics van onschatbare waarde kan zijn. Misschien heb je al gehoord van Google Analytics, maar recentelijk hebben ze een belangrijke update geïntroduceerd: Google Analytics 4. In dit artikel leggen we uit wat er nieuw is in Google Analytics 4 en waarom het van belang is voor jouw eenmanszaak.


Wat is Google Analytics 4?

Google Analytics 4, ook bekend als GA4, is de nieuwste versie van het analytics-platform van Google. Het bouwt voort op de eerdere versie van Universal Analytics, maar het gaat verder dan alleen het bijhouden van paginaweergaven. GA4 is ontworpen om een dieper inzicht te bieden in het gedrag van gebruikers op je website, mobiele app en andere digitale eigendommen.

Waarom is GA4 belangrijk voor eenmanszaken?


GA4 biedt enkele belangrijke voordelen:

  1. Verbeterde cross-platform tracking: In GA4 worden gebruikers gevolgd met behulp van een gebruikers-ID, waardoor je hun interacties over verschillende apparaten kunt volgen. Dit is vooral waardevol in een tijdperk waarin mensen websites bezoeken via zowel desktops als mobiele apparaten.

  2. Gebeurtenisgerichte gegevens: In plaats van alleen paginaweergaven te volgen, richt GA4 zich op gebeurtenissen. Een gebeurtenis kan van alles zijn, zoals het klikken op een knop, het bekijken van een video of het voltooien van een formulier. Dit helpt je te begrijpen hoe gebruikers omgaan met specifieke elementen op je website.

  3. Slimme inzichten: GA4 bevat een krachtige functie genaamd "Slimme inzichten" die automatisch interessante trends en patronen op je website detecteert. Dit helpt je waardevolle informatie te verkrijgen zonder dat je diepgaande analyse hoeft uit te voeren.

  4. Geavanceerde rapportage: De rapporten in GA4 zijn gebruiksvriendelijker en gemakkelijker te begrijpen, zelfs voor degenen zonder een diepgaande kennis van webanalytics. Dit maakt het gemakkelijker om de prestaties van je website te volgen en te begrijpen.

Hoe te beginnen met GA4?

Als je al gebruikmaakt van Universal Analytics, hoef je niet alles meteen over te zetten naar GA4. Je kunt beide versies naast elkaar gebruiken om vertrouwd te raken met de nieuwe interface en functies. Op den duur wordt GA4 de standaard, dus het is verstandig om je ermee vertrouwd te maken.

Je kunt een nieuwe GA4-property aanmaken in je Google Analytics-account en de trackingcode installeren op je website. Als je niet bekend bent met het technische aspect, kan je webontwikkelaar je hierbij helpen.


Conclusie:

Google Analytics 4 biedt een schat aan nieuwe mogelijkheden om het gedrag van je websitebezoekers beter te begrijpen. Als eenmanszaak kan deze tool je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen om je online aanwezigheid te verbeteren. Het geeft je inzicht in hoe je bezoekers met je website omgaan en hoe je jouw site kunt optimaliseren om meer klanten aan te trekken. Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Google Analytics 4 en ontdek de waardevolle informatie die het voor jouw eenmanszaak kan opleveren!


Als je verdere hulp nodig hebt bij het instellen van Google Analytics 4 of als je vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren. We staan klaar om je te helpen!

20 weergaven

Comments


bottom of page